I sammen periode ønskede man en maskine der kunne børste fylde pencilin flasker af for pencilin støv – når disse var blevet fyldt. Erik Jensen producerede en simpel maskine der blev fødet med flasker som skulle børstes og returnerede en rengjort flaske. Maskine var startskud til en omfattende produktion af maskinel til danske medicinalindustri men også til eksport blandt andet til Underberg og Royal Crown (Canadisk Whiskey).
I 1971 gjorde flere fejldisponeringer samt oliekrisen det af med Teknika. Virksomheden havde større krediter hos Handelsbanken og banken besluttede sig for at vi have kreditter indløst. Riget fattedes penge og Teknika blev erklæret konkurs.
Teknika A/S eller Teknika Mekaniske Establissement var en danske belysning- og maskinfabrikant fra 1943-1971. Beliggende Skjulhøj Alle 24 / Floras Alle 19 i Vanløse, København.
Denne website giver adgang til virksomhedens historie samt materiale til de produkter der blev designet, udviklet og solgt.
Historien bliver fortalt af grundlægger Fabrikant Erik Jensens datter og børnebørn.
I midten af 1950’erne var pencilin ikke i pilleform men blev givet i injektion. Pencilin i pulverform blev blandet med vand. Erik Jensen blev kontaktet af Løvens Kemiske Fabrik der ønskede en underleverandør af kapsler til medicinflasker. Som kendes i dag hvis man hos lægen skal have eksempelvis vacine. Lægen stikker sprøjten ned i en flaske (gennem en gummemembran) og trækker det antal mililiter vædske som skal anvendes ud. Denne lille flaske har en alu-kapsel rundt om kraven på flasken.
LEO havde brug for en leverandør af disse kapsler. Teknika indgik et samarbejde og havde efterfølgende en stor produktion af kapsler i mange størrelser til blandt andet Nordisk Gentofte, Novo, Rosch, Lundbeck, Shell og mange andre.
Teknika blev grundlagt i 1943. Under anden verdenskrig var der rationering og mangel på mangt og meget. Erik Jensen havde allerede på dette tidspunkt udviklet dørskilte som han producerede hjemme om aftenen og solgte via dørsalg. På dette tidspunkt spirede interessen for at være selvstændig. Ved et tilfælde fik han muligheden for at købe aluminiumsrør og fik ideen til at producere cykelpumper som var en mangelvare.
Erik Jensen fandt ejendommen Skjulhøj Alle 24 og lejede sig ind og begyndte produktion af cykelpumper. Efter befrielsen fik Erik Jensen endnu engang mulighed for at indkøbe metalrør – denne gang også i messing og besluttede sig for at begynde produktion af belysning. Dette skulle være grundlaget for en betydelig produktion de næste årtier.